Tjänster

Jag arbetar som konstnär, konstpedagog och samordnare för utställningar.

Aktiv konstnär

Jag arbetar  med min egen verksamhet som konstnär och lärare i enkaustik. Jag målar ständigt och utvecklar min teknik och mina idéer. Jag deltar även i samlingsutställningar (ofta jurybedömda) och håller separatutställningar samt organiserar samarbetsutställningar med andra kollegor.

Lärare

Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper jag förvärvat om målning med enkaustik. Detta sätt att måla är frigörande och inspirerande då materialet är spännande och full av möjligheter. Inte sällan blir man överraskad av resultatet; färgen lever med i måleriet och överraskar en med vackra möten i färg, form och struktur. Men förr eller senare uppstår längtan till mer kontroll och då behövs undervisning i bildkomposition och färglära samt tekniska tips att få de effekter man själv vill ha. Därför ordnar jag enkaustik kurser regelbundet en gång om månaden. Man kan också boka en egen träff eller bjuda mig till platsen där man bor om man har flera som vill träffas och måla.

Jag är certifierad enkaustiklärare. (Genomgått utbildning för enkaustiklärare i Prag)

10540578_283693898494975_8170366090076481638_o

Mer om mig  här: Meritlista 2016

Kurser

Vill du lära dig måla i enkaustik?

Det är en flera tusenårig målningsteknik där man använder sig av bivax som blandats med pigment till vaxkakor. Denna färg appliceras sedan med hjälp av värme, tillfört av verktyg utvecklade för måleriet. (Strykjärn, styluspenna och varmluftspistol) . Man målar på papper, träpannåer eller liknande. Tekniken härstammar från egyptierna men har använts av konstnärer under konsthistorien, tex. Jasper Johns. Nu har man nyupptäckt konstarten och det har blivit populärt på många håll i Europa, men även i USA och Australien.

Det är ett enkelt sätt att måla, frigör fantasin och kreativiteten. Inga förkunskaper behövs.

Se mer under fliken ”Tjänster/ kurser”

NYHET! Du kan boka tid för enskild arbete eller tillsammans med en vän för handledning/undervisning  i min ateljé . (Högst 3 pers.) Pris beroende på tid och vilket material man vill använda. (Amerikansk stil dyrare pga. materialkostnad.

Vill du veta mer om kurser maila  kranzart@comhem.se  eller ring 0768-934694

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.