Kurser

   –Ta dina första steg in i enkaustikens värld med

    Sarianna Kranz- Certifierad enkaustik lärare

20140914_130529

 

Har du länge tänkt att du vill måla?

Men tror att du inte kan?

Vill du lära dig att måla på ett sätt där materialet hjälper dig i traven?

Enkaustik är en teknik erbjuder oändliga möjligheter till variation. Enkaustik betyder ”att bränna in” och det är så man målar: vackra bivaxfärger (vaxblock) smälts mot papper/kartong med hjälp av ett målarstrykjärn, encaustic iron, eller med hjälp av värmepenna. Färgen smälter och formar sig på överraskande sätt. Snart är man helt uppslukad av sitt skapande och glömmer tid och rum. I det man målat kan man ana figurer och landskap som man lätt kan förstärka och ge liv.

Det finns många sätt att använda både värmepennan och målarstrykjärnet, man kan stänka, rista, droppa och skapa ytor med liv och rörelse. Man kan också smälta färgen med hjälp av hårtork/varmluftspistol och på det sättet skapa effekter.

Slutligen gnuggar man bilden med mjukt tyg för att få bildytan att skimra. Sedan är det bara att rama in med passepartout och ram.

Kurstider:

Under hösten kurser planerade och fullbokade, nästa Kurs tid i slutet av oktober (närmare datum kommer)  , men hör av dig för restplatser och tider för ateljékurser!

En heldagskurs i europeisk stil, kl.11-15 timmar kostar 1100 kr. inkluderar materialet och fika. Under kursdagen bekantar vi oss med verktygen Encaustic Iron, målarstrykjärn,vi gör övningar och testar självständigt. Vi lär oss också att göra ett enkelt landskap samt provar på Styluspennan för detaljer.

Stylus och hur vaxfärgen kan användas på olika sätt kreativt med dessa verktyg.

Målet är att varje elev slutar dagen med minst en målning man är nöjd med och viljan att skapa mer!

Jag har lång erfarenhet som lärare: har arbetat som kursledare för på folkhögskolan under flera år samt lett ett antal workshop och events. Är utbildad bildpedagog med magisterexamen i bildpedagogik.

Är certifierad enkaustiklärare via Encaustic Arts International sedan september 2014.

Jag utgår ifrån tanken att skapandet är en process; det är vägen som är målet! Varje gång man skapar lär man sig något nytt om sig själv, materialet och i en grupp även från varandra! Det är inspirerande att se vad andra skapar. Syftet är att frigöra kreativitet, men också lära sig grunder i bildkomposition och färglära. Under en dag hinner man endast nudda på ämnena, men teorin följer arbetet och vi stannar upp och reflekterar över frågorna som uppstår under arbetets gång. Individuell handledning utifrån de kunskaper man har. Tänk på att ”Det kan inte bli fel, bara annorlunda! ”

Intresse anmälan till: kranzart@comhem.se eller 0768-934694

 Max. antal 8 personer, minst 2 personer

Har du en egen idé om kursplats/tid?Är ni ett kompisgäng som vill lära er mer? Känns en hel dag för mycket, kanske kan ni bara några timmar? Hör av dig så kan vi prata och komma överens om pris, plats och tid!

NYHET! Kom till min ateljé för privatundervisning!(Upplands Väsby, Stockholm) Ta med dig en kompis och få en handledning och undervisning just utifrån dina/era behov. Antingen europeisk stil eller amerikansk stil. 

Obs! Du behöver inte kunna måla för att prova! Inga förkunskaper behövs!