Två samarbetsutställningar bakom mig

Två samarbetsutställningar bakom mig

Denna vår 2015 började med två uppgifter: att ordna och kurera Utställningen med indierna: ”Voice for the Voiceless” och en utsällning med naturmaterial i fokus: tillsammans med kollegan Grethel Brohult. Utställningen med indierna löpte väl- vi hade många besökare och utställningen blev intim och mer sammanhållen än i Väsby Konsthall. Även lokalpressen visade lite intresse! Vilket var bra då ämnet med Daliter, de fd. kastlösa är viktigt att lyfta fram, då deras kamp för mänskliga rättigheter är inte över på något vis. Vi ville dock mer betona kulturens och konstens frigörande och upprättande funktion än att propagera.

Grethels och min satsning var också väldigt givande. Hennes papperskonst väckte uppmärksamhet och min enkaustik frågor som alltid. Vi hade gott om besökare och kände oss glada och nöjda med den fina utställningen.

Nu väntar en lugnare tid vad gäller utställningar. Nästa är planerad till november på Sigtunastiftelsen.Då ska ”Voice fot the Voiceless” visas en gång till. Förhoppningsvis med lite nytt material.